Brownie

Dziś mam dla Was coś innego, bo zamiast na słono, zjemy na słodko. I to nie było co, bo jeden z moich ulubionych deserów: brownie. W życiu chodzi o balans więc od czasu pozwólmy sobie na łakocie. 
Przepis na 2 porcje, 240 kcal każda.
 
Składniki:
 
Banan 240g
Jako 2 sztuki
Kakao niskotłuszczowe
Erytrol 15g
Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
 

Przepis:

– Dojrzałe banany przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Im bardziej dojrzałe będą, tym ciasto będzie słodsze.
Do rozgniecionych bananów wbijam jajka, dodaję kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszam.
Foremkę (u mnie szklane okrągłe naczynie z IKEA) smaruję lekko masłem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekę 20-25 min.
 

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu