Brownie
Dziś mam dla Was coś innego, bo zamiast na słono, zjemy na słodko. I to nie było co, bo jeden z moich ulubionych deserów: brownie. W życiu chodzi o balans więc od czasu pozwólmy sobie na łakocie.
Przepis na 2 porcje, 240 kcal każda.
Składniki:
– Banan 240g
– Jako 2 sztuki
– Kakao niskotłuszczowe
– Erytrol 15g
– Proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
Przepis:
– Dojrzałe banany przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Im bardziej dojrzałe będą, tym ciasto będzie słodsze.
– Do rozgniecionych bananów wbijam jajka, dodaję kakao oraz proszek do pieczenia i dokładnie mieszam.
– Foremkę (u mnie szklane okrągłe naczynie z IKEA) smaruję lekko masłem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piekę 20-25 min.