Czerwone pesto

Witam Was wszystkich ciepło w Nowym Roku. Mam nadzieję, że przywitaliście 2023 z uśmiechami na ustach i z apetytem, ponieważ na dobry początek mam dla Was przepis na przepyszne czerwone pesto. Niezwykle aromatyczne, nieporównywalnie lepsze od tego ze sklepu. Idealne do kanapek czy jako dodatek do makaronu. Dzięki niemu możecie zrobić obiad w 15 minut, jest więc idealne dla zabieganych.


Przepis na 10 porcji, każda po 98 kcal.

Składniki:

Pomidory suszone w oleju (odsączone) 100g
Parmezan 50g
Oliwa z oliwek 40g
Nerkowce 30g
Czosnek 2 ząbki
Papryczka chili mielona 1 łyżeczka

 

 

Przepis:

Wszystkie składniki zmiksować blenderem doprawić do smaku.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu