Danie z woka, makaron z boczniakami

Ostatnio kupiliśmy nowy wok i testujemy nowe przepisy. Dzisiaj mam dla Was przepis nie mój, ale mojego męża. Przed Wami makaron z woka pełen przepysznych warzyw takich jak boczniaki i papryka. Gotowy w 15 minut, idealny na kolację!
Zapraszam! 🥰
 
Przepis na dwie porcje, 340 kcal każda.
 
Składniki:
 
🍜Boczniaki 150g
🍜Makaron ryżowy 100g
🍜Bulion warzywny 100g
🍜Papryka żółta 70g
🍜Papryka czerwona 70g
🍜Papryczka chili 20g
🍜Olej sezamowy 18g
🍜Imbir świeży 15g
🍜Nasiona sezamu 10g
🍜Czosnek 2 ząbki
 

Przepis:

🍜Makaron przygotować wg. instrukcji na opakowaniu
🍜Papryczkę chilli pozbawić pestek i drobno posiekać
🍜Grzyby umyć i pokroić w kawałki, imbir i czosnek drobno posiekać
🍜W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, a na nim porcjami smażyć warzywa po 3-4 min intensywnie mieszając.
🍜Dodać makaron i smażyć
🍜Przyprawić do smaku, dodać bulion i gotować przez 4-5 minut na wolnym ogniu.
🍜Makaron z grzybami podawać w miseczkach posypany sezamem.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu