Danie z woka, makaron z boczniakami
Ostatnio kupiliśmy nowy wok i testujemy nowe przepisy. Dzisiaj mam dla Was przepis nie mój, ale mojego męża. Przed Wami makaron z woka pełen przepysznych warzyw takich jak boczniaki i papryka. Gotowy w 15 minut, idealny na kolację!
Zapraszam!
Przepis na dwie porcje, 340 kcal każda.
Składniki:
Boczniaki 150g
Makaron ryżowy 100g
Bulion warzywny 100g
Papryka żółta 70g
Papryka czerwona 70g
Papryczka chili 20g
Olej sezamowy 18g
Imbir świeży 15g
Nasiona sezamu 10g
Czosnek 2 ząbki
Przepis:
Makaron przygotować wg. instrukcji na opakowaniu
Papryczkę chilli pozbawić pestek i drobno posiekać
Grzyby umyć i pokroić w kawałki, imbir i czosnek drobno posiekać
W woku lub na dużej patelni rozgrzać olej, a na nim porcjami smażyć warzywa po 3-4 min intensywnie mieszając.
Dodać makaron i smażyć
Przyprawić do smaku, dodać bulion i gotować przez 4-5 minut na wolnym ogniu.
Makaron z grzybami podawać w miseczkach posypany sezamem.