Sałatka z tuńczykiem
Na kolejne śniadanie lub lunch poleca się sałatka z tuńczykiem
Sprawdzi się na wynos, gdyż przygotujecie ją w wygodnym do wzięcia słoiku,
a dodatkowo zrobicie to ekspresowo
👉 Przed zjedzeniem wystarczy potrząsnąć i gotowe
Musicie przyznać, że prezentuje się, pięknie Kto się skusi?
Przepis na 1 porcję, 316 kcal
Składniki:
Kukurydza konserwowa 100 g,
Ogórek 100 g,
Tuńczyk w sosie własnym 70 g,
Papryka 50 g,
Rukola 20 g,
Oliwa z oliwek 20 g,
Sok z cytryny 1 łyżka,
Oregano 1 łyżeczka,
Sól i pieprz do smaku.
Przepis:
Na dno słoika wlewamy 1 łyżkę oliwy, przyprawy i jedną łyżkę soku z cytryny,
Następnie układamy pokrojonego ogórka, pokrojoną paprykę, rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę, ostatnią warstwę stanowi rukola,
Słoik zamykamy, przed spożyciem energicznie wstrząsamy, aby smaki się połączyły.