Faszerowana cukinia

Przed Wami takie oto eleganckie faszerowane cukinie 🥒🫑. Jeśli smakowała Wam zapiekanka z bakłażana kilka przepisów wcześniej, to taki obiad z pewnością też Wam zasmakuje 😋
 
Przepis na 2 porcje po 340 kcal.
 
Składniki:
 
🫑Cukinia 600g
🫑Pomidory z puszki 400g
🫑Papryka czerwona 280g
🫑Bakłażan 200g
🫑Oliwa z oliwek 30g
🫑Cukier trzcinowy 10g
🫑Czosnek 2 ząbki
🫑Oregano 2 łyżeczki
🫑Ocet balsamiczny 2 łyżeczki
🫑Słodka papryka 1 łyżeczka
🫑Wędzona papryka 1 łyżeczka

Przepis

🫑 Piekarnik nagrzej do 200 C
🫑Warzywa ( prócz cukinii, pomidorów i czosnku) pokrój w gruba kostkę, a cukinię przekrój wzdłuż
🫑Warzywa rozłóż na papierze do pieczenia, skrop 1 łyżeczką oliwy i wstaw do nagrzanego piekarnika na 20 minut
🫑Na patelni rozgrzej resztę oliwy i podsmaż pokrojony czosnek przez pół minuty. Warzywa, (oprócz cukinii) dorzuć do czosnku i dodaj przyprawy. Podduś kilka minut, dodaj pomidory, ocet balsamiczny i cukier, dopraw solą i pieprzem.
🫑Z cukinii usuń miąższ z pestkami, a wgłębienia wypełnij warzywami.
🫑Cukinie zapiekaj w piekarniku przez 30 min.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu