Frittata z cukinią i serem feta
Jajka na śniadanie to jedna z moich ulubionych opcji Jeśli nie jesteście cierpliwi i czekanie aż omlet się zetnie przyprawia Was o ból głowy ten przepis jest dla Was!
Frittata z cukinią i serem feta to idealna opcja na rozpoczęcie poranka
Przepis na jedną porcję 490 kcal
Składniki:
Cukinia 150g
Jaja 2 sztuki
Por 70g
Ser feta 50g
Suszone pomidory 30g
Oliwa z oliwek 10g
Kapary 1 łyżeczka
Szczypiorek
Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, czosnek
Przepis:
Cukinię, pora i pomidory pokroić, a szczypiorek posiekać.
Do miski wbić jajka i wymieszać z przyprawami.
Na patelni rozgrzać oliwę. Pora podsmażyć około 2 minuty, dodać cukinię i pomidory i dusić około 5 minut.
Warzywa zalać masą jajeczną. Posypać szczypiorkiem i serem feta.
Smażyć pod przykryciem na najmniejszym ogniu, aż do ścięcia jajek.