Gotowana młoda kapusta

Kochani, jeśli jesteście częstymi bywalcami mojego Instagrama to wiecie, że jedną z rad które, zawsze daje to GOTOWAĆ SEZONOWO 📆 Wiadomo, że czasem nie chce się czekać całego roku na dobre truskawki 🙄, ale to właśnie sezonowe produkty są najzdrowsze 💪🏻, maja najwiecej witamin 🍎 i są najpyszniejsze 😋 Jeśli jednak chcecie zachować świeżość sezonowych warzyw i owoców, najlepiej jest je zamrozić ❄️
A na co teraz jest sezon? Na młodą kapustę oczywiście 🥬 Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis na młodą kapustę z marchewką i koperkiem 🥗
 
Przepis na 1 porcję, 230 kcal.
 
Produkty:
 
🥬Kapusta biała 200g
🥬Jabłko 70g
🥬Marchew 45g
🥬Cebula 20g
🥬Oliwa z oliwek 10g
🥬Koperek 5g
🥬Kminek 1 łyżeczka
🥬Liść laurowy 2 sztuki
🥬Pieprz i sól 1 łyżeczka
 

Przepis:

 
🥬Kapustę poszatkować, cebule drobno posiekać, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce.
🥬W garnku na łyżce oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, marchewkę i jabłko (ok. 3-5 min)
🥬Dodać kapustę oraz obraną i startą marchewkę i jabłko.
🥬Wlać troszkę wody, doprawić solą, pieprzem, dodać kminek i listek laurowy. Wymieszać i zagotować.
🥬Przykryć i gotować 15-20 min do miękkości.
🥬Na koniec dodać posiekany koperek.
 
Najlepiej smakuje następnego dnia.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu