Gryczana granola

Przepis dla tych, którzy nie wyobrażają sobie śniadania bez granoli. Dla mnie granola to jedna ze stałych pozycji w moim śniadaniowym repertuarze. W tym przepisie zamiast płatków owsianych użyłam kaszy gryczanej.

Składniki:

Kasza gryczana niepalona 200g

Orzechy laskowe 100g

Nerkowce 100g

Sezam 100g

Migdały 100g

 Żurawina suszona 50 g

Miód 50g

Olej rzepakowy 20g

Sól himalajska 2 szczypty

 

Liczba porcji: 20 po 35 g

1 porcja 180 kcal




 

Przepis:

  1. Piekarnik rozgrzej do 170 C.
  2. W dużej misce wymieszaj ( z wyjątkiem żurawiny) orzechy z kaszą, dodaj olej, miód i sól, wszystko dokładnie wymieszaj.
  3. Granolę rozsyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. W czasie pieczenia obserwuj granolę aby zbytnio się nie przypaliła. Powinna być lekko złota.
  5. Piecz około 20 min. Po wystudzeniu wymieszaj  z żurawiną.



Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu