Makaron z masłem orzechowym po tajsku

Jeśli masz tylko 15 min na przygotowanie obiadu, to koniecznie spróbuj tego makaronu. Zaskoczy Cię wyjątkowym smakiem Azii i szybkością przygotowania.

  • 80g makaronu ryżowego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 4 suszone pomidory
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól i pieprz
  • listki bazylii do dekoracji

Przepis:

Zagotuj wodę na makron, posól. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i odstaw. Teraz przygotuj sos z masła orzechowego. W małym rondelku zmieszaj masło orzechowe z oliwą. Dodaj suszone pomidory, oregano, sól i pieprz. Rozgnieć ząbki czosnku na miazgę i dodaj do sosu. Wymieszaj wszystko aż do uzyskania jednolitej konsystencji i podgrzewaj na małym ogniu. Jeśli sos jest zbyt gęsty możesz go rozrzedzić dodając wodę. Makaron rozłóż na talerzach i polej sosem orzechowym. Udekoruj listkami bazylii.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu