Omlet bananowy z twarogiem

Omlet bananowy z twarogiem to jeden z ulubionych przepisów moich klientów. Dlatego postanowiłam zmienić nieco przepis i stworzyć go w wersji deserowej a wszystko to za sprawą budyniu.

 

Przepis na 1 porcje, 530 kcal.

 

Składniki:

– Twaróg półtłusty 150g

– Jajko 2 sztuki

– Banan 60g

– Budyń w proszku 20g

– Erytrol 10g

– Oliwa z oliwek 5g

 

Przepis:

– Ser, jajka, budyń, erytrol, banan i proszek do pieczenia blendujemy do jednolitej konsystencji.
– W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę.
– Wylewamy ciasto i pieczemy pod przykryciem na małym ogniu, nie trzeba przewracać, bo omlet pod wpływem ciepła dopiecze się od góry.
 

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu