Sałatka z pieczonym burakiem, kozim serem i granatem

Ostatnio było na słodko więc przychodzę z propozycją obiadową. Tym razem mam dla Was prostą sałatkę z pieczonym burakiem, kozim serem i granatem. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a z przygotowanym dressingiem komponuje się niesamowicie. Zapraszam!

Przepis na jedną porcję, 460 kcal.

Składniki:

  • Burak 200g
  • Ser kozi miękki 50g
  • Rukola 50g
  • Granat 50g
  • Miód 12g
  • Musztarda 10g
  • Nasiona słonecznika 10g
  • Oliwa z oliwek 10g

Przepis:

  • Umyte buraki upiecz w piekarniku (w 200 stopniach przez ok. 1 godzinę).
  • Upieczone buraki obierz i pokrój w kostkę.
  • Ser pokrój w drobną plastry.
  • Oliwę musztardę i miód wymieszaj na sos.
  • Połącz wszystkie składniki.
  • Posyp pestkami granatu.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu