
Sałatka z pieczonym burakiem, kozim serem i granatem
Ostatnio było na słodko więc przychodzę z propozycją obiadową. Tym razem mam dla Was prostą sałatkę z pieczonym burakiem, kozim serem i granatem. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, a z przygotowanym dressingiem komponuje się niesamowicie. Zapraszam!
Przepis na jedną porcję, 460 kcal.
Składniki:
- Burak 200g
- Ser kozi miękki 50g
- Rukola 50g
- Granat 50g
- Miód 12g
- Musztarda 10g
- Nasiona słonecznika 10g
- Oliwa z oliwek 10g
Przepis:
- Umyte buraki upiecz w piekarniku (w 200 stopniach przez ok. 1 godzinę).
- Upieczone buraki obierz i pokrój w kostkę.
- Ser pokrój w drobną plastry.
- Oliwę musztardę i miód wymieszaj na sos.
- Połącz wszystkie składniki.
- Posyp pestkami granatu.