Surówka z brokuła

Surówka z brokuła

Brokuł to jedno z moich ulubionych warzyw. 

Jest świetny przede wszystkim do dań gotowanych jak makaron, albo zapiekanki. Niewiele osób wyobraża sobie brokuł jako surowy dodatek, dlatego dziś Was zaskoczę.

Jest to SURÓWKA Z BROKUŁA, pyszna, smaczna, a dodatkowo pełna zdrowego błonnika. Sprawdzi się idealnie jako samodzielne danie oraz dodatek do dań głównych. Uwielbiam ją chrupać na kolacje. 

Zapraszam! 

 

Przepis na 1 porcję, 402 kcal.

 

Składniki:

 

  • Brokuł 250 g,
  • Jabłko 70 g,
  • Papryka czerwona 70 g,
  • Słonecznik 20 g,
  • Miód pszczeli 12 g,
  • Oliwa z oliwek 10 g,
  • Musztarda 10 g,
  • Ocet jabłkowy 1 łyżeczka,
  • Sól i pieprz do smaku.

 

Przepis:

 

  • Różyczki brokuła, jabłko i paprykę pokroić.
  • Pestki słonecznika zrumienić (lekko) na suchej patelni.
  • Oliwę, ocet, miód i musztardę wymieszać z odrobiną wody do konsystencji sosu.
  • Warzywa i owoce umieścić w misce, wymieszać z sosem musztardowym, doprawić do smaku sola i pieprzem, posypać podprażonymi pestkami.

 

Smacznego!

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu