Tiramisu truskawkowe

Tiramisu truskawkowe

Sezon na truskawki już w pełni, a to lekkie tiramisu jest
idealnym sposobem na wykorzystanie tych pysznych owoców. Idealnie sprawdzi się  na letniego grilla oraz gdy mamy ochotę na deserek, a nie mamy czasu na przygotowanie całego ciasta. Dodatkowo deser ten przygotowany ze skyrem zapewni nam potrzebną porcję białka.

 

Zapraszam.

 

Przepis na 2 porcje, 290 kcal każda.

 

Składniki:

 

  • Truskawki 350 g,
  • Skyr 250 g,
  • Woda 150 g,
  • Biszkopty 75 g,
  • Sok cytrynowy 3 łyżki,
  • Erytrytol 15 g.

 

Przepis:

 

  • Biszkopty moczymy w wodzie z sokiem z cytryny i układamy pierwszą warstwę ja użyłam szklanego pojemnika o wymiarach 19/13 cm.
  • Na biszkoptach układamy warstwę skyru wymieszanego z erytrytolem.
  • Następna warstwa to truskawki, (możesz je rozgnieść widelcem/ zblendować lub posiekać na drobne kawałki).
  • Następna warstwa to biszkopty i skyr, a na górze układamy pokrojone truskawki.

 

 

      SMACZNEGO

 

 

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu