Tiramisu truskawkowe
Sezon na truskawki już w pełni, a to lekkie tiramisu jest
idealnym sposobem na wykorzystanie tych pysznych owoców. Idealnie sprawdzi się na letniego grilla oraz gdy mamy ochotę na deserek, a nie mamy czasu na przygotowanie całego ciasta. Dodatkowo deser ten przygotowany ze skyrem zapewni nam potrzebną porcję białka.
Zapraszam.
Przepis na 2 porcje, 290 kcal każda.
Składniki:
- Truskawki 350 g,
- Skyr 250 g,
- Woda 150 g,
- Biszkopty 75 g,
- Sok cytrynowy 3 łyżki,
- Erytrytol 15 g.
Przepis:
- Biszkopty moczymy w wodzie z sokiem z cytryny i układamy pierwszą warstwę ja użyłam szklanego pojemnika o wymiarach 19/13 cm.
- Na biszkoptach układamy warstwę skyru wymieszanego z erytrytolem.
- Następna warstwa to truskawki, (możesz je rozgnieść widelcem/ zblendować lub posiekać na drobne kawałki).
- Następna warstwa to biszkopty i skyr, a na górze układamy pokrojone truskawki.
SMACZNEGO