Wegański bowl

Wybuch kolorów z tego zdjęcia zachwyca nie tylko oczy, ale i brzuchy. Jest to wegański bowl pełen zdrowych warzyw. Podany z sosem z tahini na pewno Was zachwyci. Dodatkowo jest to świetny sposób na pozbycie się resztek z lodówki.


Przepis na 1 porcję, 510 kcal.

Składniki:

  • Pomidory koktajlowe 100g
  • Ciecierzyca gotowana 100g
  • Sałata lodowa 50g
  • Papryka 50g
  • Awokado 50g
  • Ogórek 40g
  • Kukurydza konserwowa 30g
  • Sok cytrynowy 2 łyżki
  • Tahini 2 łyżeczki
  • Syrop klonowy 1 łyżka
  • Oliwa z oliwek 10g
  • Mielona słodka papryka 1 łyżeczka
  • Sól i pieprz do smaku

Przepis:

  • Ciecierzycę odsączyć z zalewy, przepłukać na sicie. Na papier do pieczenie wysypać ciecierzycę, wymieszać
    z oliwą 5 g, wędzoną papryka i solą . Pieczemy w 180 C przez 30 min.
  • Składniki na sos- tahini, oliwa, sok z cytryny i syrop mieszamy, w razie potrzeby dodajemy troszkę zimnej wody
  • W misce układamy porwaną na kawałki sałatę, na wierzch obok siebie pokrojone warzywa, odsączoną kukurydzę i upieczona ciecierzycę
  • Całość polewamy sosem

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu