Wegetariańska sałatka z fasoli i pomidorków koktajlowych
Na ten przepis wpadłam, kiedy nie wiedziałam co przygotować na obiad W lodówce znalazłam pomidorki koktajlowe a z szafki wygrzebałam puszkę fasolki i voilà!
Taką szybką sałatkę przygotujcie raz, dwa, a resztę możecie zapakować do lunchboxa na później
Przepis na 1 porcję, 390 kcal.
Składniki:
Pomidorki koktajlowe 120g
Fasola biała konserwowa 100g
Cebula czerwona 50g
Oliwa z oliwek 20g
Parmezan 8g
Papryka słodka 1 łyżeczka
Sól i pieprz do smaku
Przepis:
Fasolę odcedzić z zalewy i przepłukać
Na patelni rozgrzać oliwę, dorzucić paprykę, sól, pieprz i fasolę.
Mieszać dokładnie na patelni żeby fasola pokryła się przyprawami i nabrała aromatu przez 3-5 min.
Pomidorki przekroić, cebulę pokroić w krążki. Dodać fasolkę z patelni z olejem i wymieszać. Posypać parmezanem.