Wegetariańskie leczo

Kiedy nie mam pomysłu co zrobić na obiad, istnieje jedno danie które zawsze ratuje mnie z tarapatów. 🥳 a jest to leczo 🥘! Jest to danie bardzo proste, wystarczy wszystko wrzucić do garnka 😁, a możliwości na modyfikacje tego dania się niezliczone 🍅🫑🌶🧅🥩🍖🥒 może być leczo wegańskie, mięsne, z ciecierzycą, na ostro, na łagodnie i wiele innych 🤯 a ja zaprezentuję Wam dziś leczo wegetariańskie 🥰
 
Przepis na 1 porcję, 368 kcal.
 
Składniki:
 
🥘Cukinia 300g
🥘Papryka czerwona 300g
🥘Pomidory krojone z puszki 200g
🥘Cebula 50g
🥘Olej kokosowy 15g
🥘Papryka słodka 1 łyżeczka
🥘Papryka wędzona 1 łyżeczka
🥘Papryka ostra/chili 2 szczypty
🥘Sól i pieprz do smaku

Przepis:

🥘Cebulę, paprykę i cukinię pokroić w kostkę. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i mocno zamieszać, podsmażyć przez 2-3 minuty.
🥘Po tym czasie dodać pozostałe warzywa, zamieszać i wsypać wszystkie rodzaje papryki (słodka, ostra i wędzona). Smażyć przez kolejne 10-15 minut do czasu aż papryka będzie całkiem miękka i delikatna.
🥘Na koniec dodać pomidory i dusić przez 5-8 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu