Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna

Brak pomysłu na obiad? Ta oto zapiekanka warzywna poleca się na obiad, jak i na kolację. Przepis świetnie się sprawdzi dla zabieganych osób, ponieważ z łatwością przygotujcie więcej porcji, oszczędzając czas na gotowaniu.

Przepis na 2 porcje,  600 kcal

Składniki:

 

  • Cukinia 300 g
  • Bakłażan 200 g
  • Ziemniaki 200 g
  • Papryka czerwona 140 g
  • Jajka 2 sztuki
  • Pomidory z puszki 100 g
  • Cebula 100 g
  • Parmezan 40 g
  • Oliwa z oliwek 40 g 
  • Pieprz, sól oraz ulubione przyprawy

 

Przepis:

  • Warzywa kroimy w kostkę.
  • Na dużej patelni, na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy warzywa i dusimy do miękkości, dodajemy ulubione zioła np. oregano.
  • Odparowujemy nadmiar wody.
  • Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jajka, sól, pieprz, mieszamy.
  • Wykładamy zapiekankę na formę do pieczenia, posypujemy parmezanem.
  • Pieczemy w temperaturze 200°C, 15-20 min do zarumienienia sera.

 

Smacznego!

 

 

Informacja o Cookies

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu